Saturday, 31 March 2012

geram, geram, geram.

assalamualaikum blog.. ^,^
yeahh2.. nak cita satu bnda nih.. huhuu
agak menakutkan dan menggeramkan.. ( mcm pelik ja ayat )..
Ok2.. teruskan..
hari tu.. 29.9.2012.. tarikh ni r nak blik perlis. home sweet home..
bersama macik mayra ngn aty.. kami 3 ja..
masa kt poli tu ada kuiz.. management pkul 2.. sah2 la xdan amek bas pkul 3 nk p penang..
pastu.. rncg tu nk amek bas pkul 4 jala.. senang.. x kalut sgt..
blik2 umah tu siap2 laa.. dok relax punya relaxx.. jam dh 3.30.. alamak..
x siap semua lagi. cm mna nii.. tiba2 pakcik tksi da smpai.. haha.. lintang pukang laa..
msa tu da pukul 3.45 dhh.. dalam hati.. alamak.. dan ka dak nih bas pkul 4..
dah smpai2 sana nmpk bas jadam.. kalut jalan nak naik bas sbb tgok bas dk tggu lgi.
dah naik2 tu.. alamakk.. FULL !!. xda tmpt dduk.. kami 3 org bdri.. dah la bas tu hyong hayangg..
trok btoi.. hahaha.. at last ada stu tmpt dduk tp dan kat aku jala.. mayra n aty brdiri.. sian depaa..
yang aku mrah sgt ni sbb bas tu mmg rosak trok dh.. dok buat gagah bwak lagi.. bpa kali mmpos dhh.. gagah bwak lagi jugkkk.. ya allah.. tkot plak aku.. pastu smpai kt TOL BKE KUBANG SEMANG.. bas mmpos.. alamakk ! cm mna ni.. nk smpai bttrworth jauh lagi kowtt !!
huhuu.. tiba2 an.. kt tmpt driver tu berasapp ! huhh.. igt bas nk terbkaq.. pmndu suh trun suma.. tggu lagi.. turun la dok tpi2 tu cm apa lgii.. haha.. smbil2 tgu tu.. sempat lgi snap2 ng depa.. tpi bukan guna fon aku.. xleh nk upload la kt snii.. kami smpt nyanyi2.. tgu2 kot2 ada bas lain mai amik..tgok2 xdakk.. huhh ! geram nyaa.. ada setengah JALAN KAKI !! perghh.. jauh lgi wehh.. mau lucut kaki klo cm tu !
haa ! kami pown pk2.. kol la teksi.. alhamdulillah. teksi boleh mai.. RM33.. mknanya.. sorang RM11 laa. oke la tu dri kena tggu bas tuu.. x pown potensi bas berasap tuu 100%. hahah.
dah smpai kt sana pkul 5.45 kot.. tgok2 bas p perlis PUKUL 7.. huuuaaarrrgghh !!! lambat lagiiiii.. huhuu.. duit dalam poket RM10.. ya allah sdehnya rasa.. huhu T,T
xpalaa.. sementara tgu tuu.. p makan dlu ahh.. makn pown mee tomyam ngn sirap laici.. save bajett.. huhh ! masinnn tomyam dyaa.. geramnya ati akuu !!..  mcm xmaw byaq ja mkn tu.. huhh..
nsib baik lapaq.. haha ( x bersyukur lgsng aku nih )
oke ! dh pkul 6.45. gerakk.. naik bas..
hurmm.. bas agak ok.. tpi masa smpai jalan kmpung tu.. gentak masyaallah mcm naik kuda, smpai trjerit la aku sekali ats bass.. haha.. bergelak plak ng mayra.. at last.. dlm pkul 9 malam smpai kt kngaq.. huhu.. alhamdulillah selamat smpai gak perlis..

*mayra ! jangan serik taw nk p umah aku.. semua tu kebetulan.. hahahha ..

Tuesday, 27 March 2012

-- assalamualaikum.. hai BLOG.. 23.3 ari tu an besday aku.. hehe..
sayang nya aku x da kt umah.. aku stay kt kulim. sebab.. kalau blik.. mgu ni aku nak blik lgi.
hermmm.. x best la time besday x dok umah.. tpi kat sni ( kulim ) pown bestt.. kengkwan ramai wish besday,, :-)
tima kseh kwn2 yang wish besday aku.. hee =)). terharu and aappreciate sgt.. wish tu dh hadiah bg aku.. 
huhuu. 
ni nk cita ni.. aku asa lega sangat mula2 tuh sebab kwan2 aku xda yang prank aku.. so besday aku jalan ngn biasa, yeah lega.. thanks kt aty ^,^.. ari besday aku dya kuaq ngn aku p TASIK. ingat p saja2 ka.. haha.. dengan melaram bagai bgai nk rak.. tunggu pa lagi.. amik gmbaq la.. hehee.. gila btoi.. tpi kami mmg mcm tu..
JOM tgok gmbaq kami .. 





hehee.. mcm2 lg lah gmbaq,, kalau nk ikot kan bergambaq x blik umah la alamatnya.. heehee.. 
OK !
let me tell one story.. cewahh.. speaking plak aku pa hal.. haa.. hari ahad.. 25.3.. ok,,
msa tu kan besday aku da lepas 2 hari da pown.. so aku da lepas dri segala bahan yang x speatutnya..
tapi, tu yang aku sangka,, tapi bukan kawan2 aku.. huhu.. nak plak hari ahad tu kan kelas smpai pkul 10 pg.. ok..
hureyyy la aku sbb niat tu nak balik smbung tdoq la knon.. pas tu.. aisyah ni ( main master ) tiba2 nk mai umh sewa... itu biasa sbb mmg da slalu lepakk.. aku pown syak pa2 ok jala.. aku ngn una smpai dlu.. aisyah katanya nk p amik duit ngn aty,, Ok2..
aku balik tu an.. aku ckp kt una. aku tdo sat.. kalau aisyah smpai gerak aku.. haa.. pastu x smpai 30 mnit kot..
una gerak aku cakap aisyah da mai.. aku pown bgon la p depan nk smbg ngn depa.. pastu. tiba2.. taraaaa. 
"happy besday to you, happy besday to you, happy besday to suraya"
waaaaaaaaaaaa ! tekejut aku. cm mna depa leh sediakn semua tu tanpa aku dengaq.. terer la hmpa kawan..
rasa nk nges sebab kwan2 buat besday aku.. happy sgt laa..
pastu.. lepas make a wish la sgt .. hehe.. bacaan doa.. aku tros dikrim kan ngn aisin kek tu,
blueekkk.. ! sebab?? hijau la weh.. muka mcm shrek dh. haha..
yang bestnya berkejaran satu umah nk semua kena..
sekali lagi tima kseh kawan2 yang aku da anggap mcm adik beradik aku..
along (umi), angah (una), uda (aty ), and alang (aisyah )
cukup2 kan hmpa kenakan aku .. 
nah amek gmbaq tgok.. comey kan kek tuh.. ada lg gmbaq tp xley upload sbb msing2 x brtdung msa nih.. hehe


^.^
let move 4 the next story..
Oke.. best kan depa prank aku.. erm.. petang aku p tasik lak..
niat aku nih nk p bergambaq.. alang2 aisyah ngn umi ikot skali kan.. bukan slalu.. tpi x sgka plak.. kt tsik tu prank kat aku untuk kedua kalinya,,
hahha.. cm mna aku bleh x PERASAN benda nii.. hadoii..
taw x.. aty ngn una pkai bju putih.. ok.. igtkn sja2. pstu yg pliknya.. aisyah nk p sekali..
agak pelik la sbb excited semacam pstu sggup dismiss dya nya meeting. ok.. aku tnya una, una cakap 
"dyya x pnah p tsok"
so, aku pown ok.. msa p amik aisyah.. dya pown bju putih !. OKE ! skang aku sorang ja serba hitam..
its Ok .. ^,^
da smpai tsik tu tnggu along la.. dh jnji nk jmpa kt situ kan..
msa along smpai along tros ajak aku jalan jap kononnya ada cta la kan 
"huhh. pndai hang along perdayakan aku"
aku pelik sbb awat depa x jalan skali. along cakap ntah. skli lgi ok.
pstu kan.. aisyah kol along suh patah balik.. kononnya yg ni dya nk blik asrama,, aku tgok jam pown pkul 7 dh, Ok kesian kt dya. nnt kena mrah plakk.. da smpai aku jalan kt depa. aisyah pgil.. pastu teka !!
haaahh ! tidakk.. aisyah baling tpung kuantiti skit .. aku da dpt agak yg ada lg tpung menyusul.. then ! yaa.. btoi r tuu, tnggu pa lg. lari laa.. da nmpk dua plastik besaq tpungg .. lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
tejerit-jerit aku ckp xmaw.. tpi silapp.. aku lupa si atikah ni bekas olahraga dluu.. dya ligan aku.,, 
nah amek tpung sbungkus stu badann... msa tu nk ckp pa.psrah jala..
BESDAY GIRL kn..
serah dri jala aku. haha. tpi semua kena jugak laa..
antara yg terlibat tu,,
along, angah, uda, alang, acik, tikah, zaty..
semua kena.. adil ok.. cm mna aku nk blik dgn pnuh tpung tu kan?
OK.. branykan dri aku redah ja dri tsik smpai umahh, haha.. puas kan satu ari depa kenakan aku..
apa2 pown aku enjoy untuk prank besday aku yg da lepas 2 hari tu..
jom tgok gmbaq yg depa dan amik msa aku kena bling tu.






TQ KAWAN.. suraya sayang hampa semua. ~~ ngeee ^,^
hehe..
babai..

Friday, 9 March 2012

DEMAM~~

hello blogger.. sory ya kau dapat tuan yang x prihatin mcm nih..
sebab slalu biaq kan berhabuk.. HAHA ~ nasib kau la bLOG..

aku ada masalah baru aku msok story2.. huhu
hmm.. minggu yang memritkan untuk aku..
apa?? .. huhh.. smgu berturut-turut.. aku kena hujan + main ujan.
padan muka aku..
Ok.. bermula dri.. aku sakit tekak ya amat.. x boleh telan ayaq..
pastu time nk tdo seksa..panas btoi tekak aku.. mcm telan api.. huhu :-((

pastu dalam2 skit tekak.. sempat lagi aku kena hujan.. kelas3.. hurm..pastu.. seterusnya..
batuk yg sikit2, gatal tekak.. alaa.. igtkan bnda biasa ja.. so. aku wat xtau lahh. haha..
then.. ari rabu.. aku p kelas da pkul 4.. kena ujan laa.. dh rasa sjuk2.. igtkan sbb ujan..
pas blik kelas kuaq cri brang dpor plak ngn macik MAYRA senget.. hehe. *jgn la dya baca

part pling best laa.. msa p x ujan lgsong.. elok blik ja smpai kt prking.. perghh.. aku blik diiringi hujan.
pakai bju kurung?, yapp.. berbaju krung aku msa tu.. konon ayu la sgt..
pastu smpai plak traffic light.. MERAH !! argghh,, Ok.. aku mmg ikut peraturan.. aku tunggu.. lbeh kurang 53 saat.. masa aku cakap "mayra, aku dh x rasa sjuk lgsongg". hahaha..
lawak toi..
da tu. smpai2 umahh.. trus brsin2.. selsema.. batuk... masa tu mak plak kol.. mak ckp
" kot2 demam kt sana payah xda sapa tgok"
huhuu.. apa lagi.. esok tu hati mmg nk balikk jaa..
hari khamis tuu.. ada 3 kuiz.. perghh.. x dan stdy la.. sbb malam tu x keruan , rimas...hurmm
jawab tu ikut suka hati jaa.. 5 mnit ja aku jwab.. HAHAHA ! confiden plak tuhh. adehh..

masa dalam kelaas tu mmg dengaq aku bersin jala.. hmm.. padan muka aku..
aty, una suh p knik.. hehe. maaf kengkawan " SAYA SEORANG YANG TAKUT KE KLINIK"
hehehe.. ok2. smbong blik.. lepas abes kelas tu aku tros siap2 blik umahh.. huaargghh.. hujan lagi lhaa..
hmm.. ok.. balik baik bas plak tuhh,,, dengan ATY .. ^,^..
bygkan x mkn apa dri pg sbb x lalu.. igtkan nk beli roti msa kt penang.. tgok2 bas da nk jalan. huhu.. perot yang kosng.. redha je naik bas..
hmm..
masa dalam bas tu ada sepasang penumpang dok beramah mesra depan aku.. "cina"
walaupun x dpn sgt , tp aku kena dduk seat yg agak tggi dan atas.. mmg nmpk laa.. x senonoh.. aku nk tdoq pown x senang.. xtau la pulak aku kalau bas tu bas DEPA. huh !
tahan jala muntah ngn pning..
smpai aloq staq.. tukaq bas. alhamdulillah. jauh dh dri cina tadi..lega akuu..
walaupun x tdoq.. dan.. pkul 7 ptg. smpai gak aku perliss.. lega akuu..
malam tu skit kepala.. rimas.. tdoq smpai pagi..
then skang. msih btok walaupun demam dh ilang.. x slesa..
"ini dugaan ALLAH untuk aku" ^,^
sekian.. ~~