Tuesday, 27 March 2012

-- assalamualaikum.. hai BLOG.. 23.3 ari tu an besday aku.. hehe..
sayang nya aku x da kt umah.. aku stay kt kulim. sebab.. kalau blik.. mgu ni aku nak blik lgi.
hermmm.. x best la time besday x dok umah.. tpi kat sni ( kulim ) pown bestt.. kengkwan ramai wish besday,, :-)
tima kseh kwn2 yang wish besday aku.. hee =)). terharu and aappreciate sgt.. wish tu dh hadiah bg aku.. 
huhuu. 
ni nk cita ni.. aku asa lega sangat mula2 tuh sebab kwan2 aku xda yang prank aku.. so besday aku jalan ngn biasa, yeah lega.. thanks kt aty ^,^.. ari besday aku dya kuaq ngn aku p TASIK. ingat p saja2 ka.. haha.. dengan melaram bagai bgai nk rak.. tunggu pa lagi.. amik gmbaq la.. hehee.. gila btoi.. tpi kami mmg mcm tu..
JOM tgok gmbaq kami .. 





hehee.. mcm2 lg lah gmbaq,, kalau nk ikot kan bergambaq x blik umah la alamatnya.. heehee.. 
OK !
let me tell one story.. cewahh.. speaking plak aku pa hal.. haa.. hari ahad.. 25.3.. ok,,
msa tu kan besday aku da lepas 2 hari da pown.. so aku da lepas dri segala bahan yang x speatutnya..
tapi, tu yang aku sangka,, tapi bukan kawan2 aku.. huhu.. nak plak hari ahad tu kan kelas smpai pkul 10 pg.. ok..
hureyyy la aku sbb niat tu nak balik smbung tdoq la knon.. pas tu.. aisyah ni ( main master ) tiba2 nk mai umh sewa... itu biasa sbb mmg da slalu lepakk.. aku pown syak pa2 ok jala.. aku ngn una smpai dlu.. aisyah katanya nk p amik duit ngn aty,, Ok2..
aku balik tu an.. aku ckp kt una. aku tdo sat.. kalau aisyah smpai gerak aku.. haa.. pastu x smpai 30 mnit kot..
una gerak aku cakap aisyah da mai.. aku pown bgon la p depan nk smbg ngn depa.. pastu. tiba2.. taraaaa. 
"happy besday to you, happy besday to you, happy besday to suraya"
waaaaaaaaaaaa ! tekejut aku. cm mna depa leh sediakn semua tu tanpa aku dengaq.. terer la hmpa kawan..
rasa nk nges sebab kwan2 buat besday aku.. happy sgt laa..
pastu.. lepas make a wish la sgt .. hehe.. bacaan doa.. aku tros dikrim kan ngn aisin kek tu,
blueekkk.. ! sebab?? hijau la weh.. muka mcm shrek dh. haha..
yang bestnya berkejaran satu umah nk semua kena..
sekali lagi tima kseh kawan2 yang aku da anggap mcm adik beradik aku..
along (umi), angah (una), uda (aty ), and alang (aisyah )
cukup2 kan hmpa kenakan aku .. 
nah amek gmbaq tgok.. comey kan kek tuh.. ada lg gmbaq tp xley upload sbb msing2 x brtdung msa nih.. hehe


^.^
let move 4 the next story..
Oke.. best kan depa prank aku.. erm.. petang aku p tasik lak..
niat aku nih nk p bergambaq.. alang2 aisyah ngn umi ikot skali kan.. bukan slalu.. tpi x sgka plak.. kt tsik tu prank kat aku untuk kedua kalinya,,
hahha.. cm mna aku bleh x PERASAN benda nii.. hadoii..
taw x.. aty ngn una pkai bju putih.. ok.. igtkn sja2. pstu yg pliknya.. aisyah nk p sekali..
agak pelik la sbb excited semacam pstu sggup dismiss dya nya meeting. ok.. aku tnya una, una cakap 
"dyya x pnah p tsok"
so, aku pown ok.. msa p amik aisyah.. dya pown bju putih !. OKE ! skang aku sorang ja serba hitam..
its Ok .. ^,^
da smpai tsik tu tnggu along la.. dh jnji nk jmpa kt situ kan..
msa along smpai along tros ajak aku jalan jap kononnya ada cta la kan 
"huhh. pndai hang along perdayakan aku"
aku pelik sbb awat depa x jalan skali. along cakap ntah. skli lgi ok.
pstu kan.. aisyah kol along suh patah balik.. kononnya yg ni dya nk blik asrama,, aku tgok jam pown pkul 7 dh, Ok kesian kt dya. nnt kena mrah plakk.. da smpai aku jalan kt depa. aisyah pgil.. pastu teka !!
haaahh ! tidakk.. aisyah baling tpung kuantiti skit .. aku da dpt agak yg ada lg tpung menyusul.. then ! yaa.. btoi r tuu, tnggu pa lg. lari laa.. da nmpk dua plastik besaq tpungg .. lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
tejerit-jerit aku ckp xmaw.. tpi silapp.. aku lupa si atikah ni bekas olahraga dluu.. dya ligan aku.,, 
nah amek tpung sbungkus stu badann... msa tu nk ckp pa.psrah jala..
BESDAY GIRL kn..
serah dri jala aku. haha. tpi semua kena jugak laa..
antara yg terlibat tu,,
along, angah, uda, alang, acik, tikah, zaty..
semua kena.. adil ok.. cm mna aku nk blik dgn pnuh tpung tu kan?
OK.. branykan dri aku redah ja dri tsik smpai umahh, haha.. puas kan satu ari depa kenakan aku..
apa2 pown aku enjoy untuk prank besday aku yg da lepas 2 hari tu..
jom tgok gmbaq yg depa dan amik msa aku kena bling tu.






TQ KAWAN.. suraya sayang hampa semua. ~~ ngeee ^,^
hehe..
babai..