Thursday, 20 September 2012

Cinta PUZZLE


Assalamualaikum my LOVELY BLOGGER . siriesly aku bz sesangattt sekarang ni dengan macam-2 laa..
kelas, kuiz, test, presentation. Then aku sampai tak sempat pown nak jenguk-2 blog ni
melainkan FB ngn TWITTER aku ja.
Ehee, tu mukadimah untuk blog nih. Lek luu.. tgok tajuk ngn apa yang aku tulis mmg xda kena mengena kan..

Oke, sebenaq nya aku pown xtau napa tiba-2 tajuk tu main kt kepala aku. tajuk agak *GEDIKSS.
nak cakap pengalaman aku dak, nak cakap aku tengah lalui.. arr, arr.. tidakk jugak. Hehe..
Tak pa, cita ni Cuma dongeng  belaka..
tapi pecaya atau tak, benda ni mesti jadi dalam dunia reality.
( AKU TULIS BLOG SAMBIL LAYAN LAGU *HANYA INGIN KAU TAHU. LAJU JA IDEA MAI, MACAM DOK KUTIP BAK BUAH RAMBUTAN JATUH)
haha, yeahh ! aku da bengong seketika..

Apa tu CINTA PUZZLE ? hah. Aku main bedai ja.. stiap orangg mesti ada pendapat sndri kan.
macam tu jugak aku..
apa yang aku tgok skangg ni kan. Dunia reality dah drama, btoi dak? Btoi dak ?
of cos la btoi kan..
bagi aku cinta puzzle ni COMPLICATED !!!
sebab apa? Cuba hampa-2 beli satu puzzle then selesaikan..
bolehh ka susun-2 then tros jumpa?? Oke kalau ada tu pown nasib laa kan..
macam tu jugak manusia dan puzzle nya.

Contoh situasi cinta puzzle :
sebenaqnyaa akan jadi banykk watak yang muncul tanpa disanggkan.
ehemm. 
Berdasarkan apa yang aku taw la kann.. berdasarkan hentaman akuu.. HAHA !
si  A berkapel ngn si B. Then depa ni sepanjangg berkapel takda la masalah melainkan gaduh skit-2 ja.. mestila dengan harapanyaa akan sampai bila-2, xtau la yang main-2 tu cam mana..
okehh-2, lepas tu kan mesti msing-2 nk happy ending..
haa.. dalam beberapa tahun. Muncul la watak ketiga dalam depa-2 yg kapel nihh.
watak ketiga si C. Yang si C ni dok berharap kt A plakk.. suka kat A. Si C ni mstilaa klo suka mmg gila-2 la kot.. dalam masa yang sama si B ni simpan niat yang tinggi dengan si A.
okee.. nak lg? Tiba-2 ada watak ke empat. Si D.. si D ni sukaa si C. Tapi C suka x lbeh pada seorang kwan baik.. si D plak xtau yang si C suka pada A.
WEH, MSTI PENING KAN BACA CITA NIH, AKU MAIN BEDAI JA LAA.. HAHA.
sory-2 selingan plakk..
ahaa.. sekarangg nmpk x apa yang puzzlenya sekarang??
Semuaa berpuzzle..

si A,B,C,D atau mungkin ada watak lain sebenaqnyaa xtau sapa jodoh depaa..
depa hanya mmpu suka dan suka tu ada lah perasaan yang tak boleh dipaksa pown.
dan x boleh DIHALANG !.. kalau haling jugak ?
akibat dya dekat orang yang ada perasaan tu lahh !
betoi? Mmg x smua orangg mcm tu,, tapi ada sesetengah ja..
Dan apa yang ada pada depa-2 nih hanya HARAPAN jala..
yang tak pastii lagi mcm mana jadinyaa.. huhu..
Apa yang perlu depa-2 yang terlibat ngn PUZZLE ni ialahh
menunggu-NYA untuk menyelesaikan nyaa.. dengan.. PERCAYA pada-NYA.
insyaallah. Semua yang Dirancang adalah yang terbaik.

CONCLUSION UTK EKSPERIMEN HARI NIHH !
* semua MESTI PECAYA pada JODOH ALLAH.

THE END...